1 september 2018
15:00

Västerås IK P06:1 Gul

Referat: Syrianska IF Kerburan P06:2 - Västerås IK P06:1 Gul

En fin lördag eftermiddag på Wenströmska IP med sommarkänsla i temperaturen men lite höstvindar som drog in. 11 VIK killar samlades för att ta sig an Syrianska i serien. Vi valde att inleda med en defensiv uppställning med boxspel för att försöka hålla tätt utan att behöva jaga för mycket. Det funkade ganska ok även om vi släppte igenom dem några gånger. Vi skapade samtidigt en del chanser genom snabba kontringar men ingen utdelning i första perioden. 0-2.
Andra perioden gick vi ut med större självförtroende och skapade mer och mer efterhand. Utdelningen kom till slut med reducering till 1-2. Flera bud på kvittering under perioden och vi kände vittring. I pausvilan togs beslutet att testa en betydligt mer offensiv uppställning med hög press. En chansning som inte gick hem, vi skapade en högre press med flera målchanser men blev också sårbara bakåt. Två snabba mål av Syrianska gjorde att vi gick tillbaka till originalspelet och matchen spelades av utan fler mål. Slutresultat 1-4.
Stor eloge till killarna som gjorde en bra match med härlig inställning där vi krigade för varandra genom hela matchen trots underläge. Coacherna tar på sig förlusten idag men går ändå hem med en bra känsla. Den som inte vågar...
Tack Syrianska för en välspelad match och tack till vår stora trogna VIK publik!